Podrška projektu EU4Agri kroz promociju u medijima

Triton produkcija prati vrlo važne projekte koji se implementiraju u našoj zemlji. Jedan od njih je #EU4AGRI koji unapređuje poljoprivredu i investira kako u javni sektor, tako i u privatne kompanije, farme i seoska domaćinstva. Potražite informacije o novom konkursu koji su raspisali.

U Mostaru je u okviru projekata EU4AGRI i EU4AGRI-Recovery, koje finansira Evropska unija, organizovana dvodnevna radionica za predstavnike bh. medija čiji je cilj podizanje svijesti o poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini i finansijskoj podršci koju EU omogućava bh. poljoprivrednicima.

Sudionici su imali priliku unaprijediti svoje vještine i znanja o projektima EU4AGRI i EU4AGRI-Recovery, kroz raznovrsne interaktivne radionice i predavanja iz prakse, te posjetu jednom od uspješnih korisnika EU4AGRI projekta.

“Zadovoljstvo nam je da organiziramo drugu medijsku radionicu, ovoga puta u Mostaru. Prva je bila u Bijeljini u maju mjesecu ove godine. Sretni smo da postoji veliki interes medijskih kuća i da imamo dobru suradnju kroz naše projekte i rad. Medije smatramo saveznicima u plasiranju našeg glasa do potencijalnih i krajnjih korisnika. Upravo to je i cilj okupljanja predstavnika i predstavnica medija u Mostaru, da predstavimo naše ciljeve, misiju projekata i sve druge aktivnosti i rezultate koji su važni za krajnje korisnike. Naime, najvažnija poruka koju šaljemo danas jeste da potencijalni korisnici u poljoprivredno-prehrambenom sektoru saznaju za mogućnosti koje im se nude kroz naše projekte, a to je pristup bespovratnim finansijskim sredstvima Evropske unije”, poručila je u svom izlaganju Nežla Adilagić, projektna menadžerica EU4AGRI projekta.

Osim što su stekli nova znanja, predstavnici 15 medijskih kuća iz cijele Bosne i Hercegovine imali su priliku razgovarati o izazovima i prilikama sa kojima se suočavaju tokom izvještavanja o poljoprivrednio-prehrambenim temama, i spremnosti proizvođača da sudjeluju u stvaranju boljeg imidža i promociji ovog sektora u javnosti.

U okviru projekta EU4AGRI, zahvaljujući sredstvima EU, 19.septembra objavljen je novi Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju. U sklopu ovog javnog poziva na raspolaganju je 2 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do maksimalno 200.000 KM (bez PDV-a).