Da li je efektno najaviti sniženje u marketu kroz video formu

Oglašavanje sniženja u marketu na kreativan način može biti izuzetno korisno jer privlači pažnju potrošača i stvara veći interes za vašu ponudu. Kreativno oglašavanje razlikuje se od klasičnog, dosadnog oglasa i ima potencijal da ostavi snažan utisak na potrošače, potičući ih da istraže vašu ponudu i posjete vašu trgovinu.

Video je moćan alat za kreativno oglašavanje sniženja u marketu i može pružiti brojne prednosti:

Na prvom mjestu je njegova vizuelna privlačnost. Njegov kreator može koristiti atraktivne vizuale, boje, animacije i efekte kako bi stvorio vizualno privlačan sadržaj. Ovo privlači pažnju potrošača i čini ih zainteresiranima da saznaju više o ponudi.

Evo jednog primjera najave sniženja koje smo u Triton produkciji radili za MEGA Diskont, klijenta koji ima 50 marketa širom Bosne i Hercegovine. Brzo i efikasno, jer je objava na društvenim mrežama za samo dva sata imala više od 7.000 realnih neplaćenih pregleda. Malo zbog crvene boje, kazat ćete, a?! Ili je po srijedi takva jednostvna forma koju ne trebate čitati da bi primili poruku koju vam se šalje. U petak je kompanija zabilježila povećan promet za čak jednu trećinu u odnosu na dan prije.

Video može prenijeti emocije i stvoriti emocionalnu povezanost s publikom. Upotreba glazbe, naracije ili inspirativnih priča može izazvati osjećaj uzbuđenja, sreće ili zadovoljstva kod gledatelja, što povećava šanse za akciju.

Video može prikazati proizvode koji su na sniženju u akciji. Potrošači mogu vidjeti kako proizvod izgleda u stvarnosti i kako se koristi, što može povećati vjerojatnost da će se odlučiti za kupovinu.

Poruka kroz video može prenijeti priču o vašem brandu i vrijednostima, stvarajući osjećaj povezanosti i lojalnosti kod potrošača. Ovo je važno za dugoročne odnose s kupcima.

Doseg na društvenim mrežama: Video je popularan format na društvenim mrežama i može dosegnuti veliki broj ljudi. Kreativni video oglasi imaju veće šanse da se dijele i postanu viralni, što dodatno povećava vidljivost vašeg sniženja.

Video može koristiti poziv na akciju koji potiče gledatelje na brzu reakciju. Kreativno oblikovanje takvog poziva na akciju može povećati hitnost i potaknuti kupce da posjete vašu trgovinu ili web stranicu odmah.

Kreativan video oglasi pomažu vam da se istaknete od konkurencije i stvorite prepoznatljivost na tržištu. To može dovesti do stvaranja brand svijesti i privlačenja novih kupaca.

Kreativno oglašavanje sniženja u marketu putem videa može imati snažan utisak na potrošače, povećati interes za vašu ponudu, potaknuti akciju i stvoriti dugotrajnu povezanost s vašim brandom. Video je sveprisutan u digitalnom svijetu i predstavlja snažan marketinški alat koji može pomoći u postizanju uspješnih marketinških ciljeva.