Amira Medunjanin promovira Bosnu i Hercegovinu sevdalinkom

Malo je danas onih pravih pjevača koji emociju sevdalinke znaju da osjete i onako kako ta pjesma zaslužuje iznesu na sceni. Jedna od njih je Amira Medunjanin koja zahvaljujući sevdalinci širom svijeta promovira našu zemlju i njeno nematerijalno naslijeđe. Ovog vikenda smo u Živinicama još jedanput uživali u toj prilici.

Tačno je dvadeset godina otkako je počela na sceni interpretirati sevdalinku. Prvu pjesmu snimila je sa bendom Mostar Sevdah Reunion na njihovom albumu “A Secret Gate”. Nakon toga 2005. godine je u Velikoj Britaniji snimila svoj debitantski album Rosa u izdanju kuće Snail Records. U Sarajevu je za Gramofon snimila Live izdanje koncerta koji je 2009. godine održan u Bosanskom kulturnom centru. Iste te godine na tržištu se pojavio i njen ranije snimljen album Zumra.

Amira nastupa na muzičkim festivalima širom svijeta gdje sa različitim muzičarima i bendovima interpretira muziku iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije. Na fotografijama Triton produkcije koje smo snimili u BKC-u u Živinicama je sa maestrom Antonijem Vrbičkim iz Hrvatske u čijoj je pratnji prvi put nastupila pred živiničkom publikom.

#tritonphoto#tritonmedia#amiramedunjanin#tritonprodukcija#triton🇧🇦